Mag ik me even voorstellen?

Ben jij klaar voor verandering in je voedingsgewoonten? Wil jij je fitter en energieker voelen, afslanken en gewoon alles blijven eten?

Ik ben Wendy.

Ik ben Wendy, mama van drie gezellige en gezonde, sportieve kids en gelukkig getrouwd met Mark. Ik begon op mijn 15de in de horeca als bijbaantje, namelijk bij bij mijn oom in zijn hotel, café en zalencentrum. Daarna werkte ik wat jaartjes in een Duits gemütlich restaurantje aan de grens, deed ik stages in NH hotel Maastricht – afdeling Reserveringen en bij Bilderberg Europa Hotel Scheveningen Housekeeping en Receptie. Alle afdelingen in de horeca had ik ondertussen gehad, behalve de keuken . Na mijn Hotelmanagement opleiding en het werken op de afdeling Reserveringen wilde ik verder studeren.

Ik besloot door te stromen naar de HEAO en volgde de richting Commerciële economie. Als ik verder wilde werken in de horeca dan was dat voor mezelf en niet voor een baas. Ik werkte en studeerde, maar dat stil zitten op kantoor was echt niet mijn ding. Wanneer ik klaar was op kantoor,jobte ik bij in de horeca dat was gezellig en daar kon ik mijn energie kwijt. Dat dubbelleven kon ik lang volhouden tot ik de kans kreeg om zelfstandig mijn restaurantje te beginnen en opeens stond ik daar in de keuken! Hilarisch want had nog nooit in de keuken gewerkt! Ik kookte thuis wel veel en – al zeg ik het zelf – ik had er zeker aanleg voor! Maar de echte koks opleiding heb ik nooit gevolgd.

“Mijn keuken is het gelukkigste plekje op aarde.”

Ik draaide in mijn kleine bistro een 50 tot 60 couverts op een drukke zondag namiddag/ avond, helemaal in mijn eentje. Na een dikke 5 jaar was ik wel klaar met mijn bistro en wilde iets anders gaan doen! In 2008 kwamen we erachter dat het hotel bij ons in de straat te koop was en daar zijn we voor gegaan: in juli 2008 kochten mijn man Mark en ik het hotel in Lanaken.

Ik zou alles op de werkvloer doen: housekeeping, ontbijt, keuken, restaurant en receptie. Mark werkte mee achter de schermen; administratie en inkoop. In het hotel hebben we jarenlang keihard gewerkt, dag en nacht. Het begon bij het ontbijt, schoonmaken van de kamers, lunch voor gasten, diner voor gasten en tussendoor reserveringen en inchecken van gasten. Kortom heel veel werken, lange dagen en geen vrije tijd. De leukste tijd in het hotel was in mijn keuken: heerlijk! Nu zeg ik nog steeds…

Mijn keuken is het gelukkigste plekje op aarde.”

In het hotel kookte ik doordeweeks vooral voor de zakelijke markt en in de weekenden voor toeristen. Van eenvoudig en huiselijk tot culinair genot in de weekenden. Mijn motto: “vers en met heel veel liefde”. Ik sta ook voor verse, pure, grotendeels biologisch en onbewerkte producten. Ik kook ook heel graag met verse kruiden als smaakmakers.

Ik was altijd al bezig met gezonde voeding voor mezelf en mijn gezin, maar ook voor mijn zakelijke gasten waarvan sommige gasten al jaren in huis waren van maandag tot vrijdag. Ik weet ook zeker dat als ik in die 12 jaar niet zo bezig was met gezondheid ik dat werken ook niet had volgehouden.

“Altijd bezig met gezonde voeding”

Gezonde voeding, dieetboeken, wetenschappelijke artikelen, ik lees continu over voeding, Toen ik zelf zwangerschapsdiabetes kreeg, werd de interesse nog groter en was ik er iedere dag mee bezig: alles moest opgeschreven worden in een dagboek en 3 maal daags moest ik mijn bloedsuikerspiegel meten en prikken met het metertje voor mijn maaltijd en een uur erna. Zo goed voor je bewustwording!
 
Dit bijhouden heeft me enorm veel inzicht gegeven! In voeding wat goed voor je lijf is en waar je lichaam iets aan heeft, tot drie keer toe en voor iedere maaltijd en na iedere maaltijd na een uur prikken. Ik kreeg een voorbeeld van een voedingsschema mee van een diëtiste uit het ziekenhuis en daarmee moest ik het doen. Ik heb het achteraf zo goed gedaan dat ik nooit insuline hoefde te spuiten! Hierdoor werd ik nog meer bewust wat gezonde voeding met je lichaam doet. Ik voelde me veel fitter en energieker, ook tijdens mijn latere zwangerschappen. Wanneer je regelmatig eet, op vaste tijden en je kiest voor de juiste voeding, dan houdt je je bloedsuikerspiegel in balans en stabiel.Hierdoor heb je geen zin om te snaaien en te snacken.
 
Zeker is er ruimte voor eens iets lekkers, maar zelf iets lekkers kan gezond zijn…
 

Voeding is bijzonder, interessant en gezonde voeding draagt bij aan een betere levenskwaliteit en voorkomt zelfs ziektes. Je hoort mensen zo vaak zeggen, “Je leeft maar 1 keer”. Zolang je lichaam goed functioneert is het goed, maar wanneer dit niet het geval is, dan is het achteraf vaker moeilijker te genezen. Beter voorkomen DAN GENEZEN is mijn visie/kijk! Ik wil ook jou graag gaan helpen je eigen gedrag naar voeding te bekijken. Jou te leren om gezondere keuzes te gaan maken en te kiezen voor voeding met voedingswaarde voor je lichaam en niet enkel vulling.

Mijn visie en werkwijze

 • Ik werk absoluut zonder hulpmiddel, hanteer geen diëten simpel weg om het feit dat niemand deze kan volhouden, geen poeders, shakes, vervangproducten en pillen, want dit kan je toch niet voor altijd gebruiken.
 • Ik werk enkel met natuurlijke & pure voeding, waarbij alles gegeten wordt en ik maak een persoonlijk plan speciaal voor jou alleen, afgestemd op jouw lichaam.
 • Ik ben eerlijk, enthousiast en een doorzetter. Als ik ergens voor ga zal ik mijn doel bereiken… ook jouw doel!
 • Ik verwacht van jou, eerlijkheid, je open te stellen naar mij toe, zodat ik je ook echt kan helpen.
 • Tijdens dit veranderingsproces ben ik er voor jou bij moeilijke momenten, soms val je, maar dan staan we gewoon op om weer door te gaan.  Ik ben er ook bij goede momenten, dat geeft kracht en motivatie om door te gaan.
 • Mijn passie is eten & koken, ik houd van uitgebreid en lekker eten. Ik maak van iedere maaltijd een feestje en geniet van alles wat ik in mijn mijn mond steek.
 • Bewust eten en genieten is een kunst.
 • Ik laat je zien dat je alles kunt blijven eten en er zeker ruimte is voor eens iets lekkers.
 • Ik laat je zien dat ook gezond eten lekker en een feest kan zijn!
 • Na 20 jaar keukenervaring kan ik je op een simpele manier leren koken en je mindset betreft voeding veranderen.
 • Eten en voeding is zoveel meer dan enkel vulling!

Ben je klaar voor een gezondere en energiekere versie van jezelf?
neem dan contact met me op!